пʼятниця, 23 листопада 2018 12:46

Український хакер зламав комп'ютери у 50 країнах світу

Український хакер зламав комп'ютери у 50 країнах світу
42-річний житель Львівщини взломав майже 2000 комп'ютерів у півсотні країн світу. Фото: finance.tut.by

Кіберполіція затримала хакера, який заразив вірусами майже 2 тис. пристроїв із більш як 50 країн світу. Про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України.

Хакером виявився 42-річний житель Львівщини. "Він на власному комп'ютері встановив програмний центр управління троянської програми та модифікував його. Зловмисник розповсюджував клієнтські версії вірусу", - заявили в поліції.

Спеціалісти проаналізували шкідливе програмне забезпечення і встановили, що вірус надає повний віддалений доступ до підконтрольних комп'ютерів.

Хакер міг завантажувати та відвантажувати файли, керувати автозавантаженням і службами, віддалено управляти реєстром, встановлювати і видаляти програми, робити скріншоти з віддаленого екрану, перехоплювати звук з мікрофона і відео з вбудованих або зовнішніх камер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали причину кібератак в Україні

"Крім того, вірус DarkComet має кейлоггер (моніторинг натиснутих клавіш), монітор буфера обміну, цілий набір утиліт для роботи з мережею, а також надавав можливість зловмиснику віддалено вимикати і перезавантажувати уражений комп'ютер. Програма використовує бек-коннект, тобто сама ініціює з'єднання з керуючою машиною", - повідомили в поліції.

У хакера вдома поліцейські провели обшук і вилучили стаціонарний комп'ютер і ноутбук, заражений шкідливим програмним забезпеченням.

Під час попереднього огляду техніки на комп'ютері чоловіка поліцейські виявили адмінпанель доступу до заражених комп'ютерів шкідливим програмним забезпеченням, його інсталяційні файли, знімки екрану з підконтрольних комп'ютерів. Вилучену техніку направили на проведення комп'ютерно-технічної експертизи.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада виділила гроші Центральній виборчій комісії на кібербезпеку під час виборів.

Зараз ви читаєте новину «Український хакер зламав комп'ютери у 50 країнах світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути