Ексклюзиви
четвер, 31 серпня 2017 09:00

У Китаї створять аналог Hyperloop

У Китаї створять аналог Hyperloop
Проект заснований на технології магнітної левітації, при якій поїзд рухається за рахунок електромагнітного поля і не стосується дорожнього полотна. Фото: facebook

Китайська аерокосмічна компанія China Aerospace Science and Industry Corp оголосила про початок розробки HyperFlight - місцевого аналога Hyperloop, в якому футуристичні потяги зможуть розвивати швидкість до 4000 км/год.

Про проект представники компанії розповіли на Третьому комерційному аерокосмічному форумі.

Проект реалізовують в Ухані, місті в провінції Хубей на південному сході країни. Регіон є одним з найбільш густонаселених у Китаї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Hyperloop Ілона Маска продемонстрував неймовірну швидкість у 323 км/год

Проект ґрунтується на технології магнітної левітації. Поїзд рухається завдяки електромагнітному полю і не торкається дорожнього полотна. Таким чином, виключається тертя. Поїзд рухатиметься в умовах низького вакууму - така сама ідея лежить в основі проекту Маска.

Технічний директор HyperFlight Мао Кай сказав, що компанія залучила для участі в проекті понад 20 науково-дослідних установ з Китаю та інших країн, має 200 патентів у суміжних галузях.

Американський інженер Ілон Маск показав відео з пасажирською капсулою Hyperloop. Зі швидкість 320 км/год вона рухається у вакуумній трубі.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї створять аналог Hyperloop». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути