понеділок, 08 лютого 2016 11:32

У Китаї створили робота-хамелеона, здатного змінювати колір

У Китаї створили робота-хамелеона, здатного змінювати колір

Дослідники з китайського Університету Уханя розробили робота-хамелеона. Він демонструє нову технологію маскування. Робот являє собою роздруковану на 3D-принтері модель кота з вбудованими сенсорами і плазмонными дисплеями. Про це повідомляє видання New Scientist.

Дисплеї, встановлені на роботі, являють собою невеликі скляні пластини, на поверхні яких дослідники зробили безліч заглиблень діаметром 50 нанометрів. Потім на поверхню цих поглиблень розробники завдали тонкий шар золота, який потім покрили електролітичним гелем з іонами срібла.

Якщо на такий "піксель" потрапляє світло, тонкий шар золота виглядає червонуватим. Якщо подати напругу на електролітичний гель, іони срібла починають "липнути" до золота, змінюючи його колір. Видимим кольором можна керувати, змінюючи напругу. Якщо ж перестати подавати напругу, колір повернеться до вихідного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали відео нового покоління м'яких роботів

У створеному китайськими дослідниками роботі використовуються сенсори, здатні розрізняти лише три базових кольори — червоний, зелений і синій. Найближчим часом вони мають намір розробити більш досконалі датчики, які зможуть визначати більшу кількість кольорів. За словами вчених, новий камуфляж в перспективі може бути використаний для маскування військової техніки і спорядження бійців.

Нагадаємо, китайський робот готує макарони за 90 секунд.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї створили робота-хамелеона, здатного змінювати колір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути