пʼятниця, 02 березня 2018 17:11

Створили систему, яка розпізнає кота

Інженер Ар­каітц Гар­ро із Нідерландів створив пристрій, який розпізнає його домашнього улюбленця.

Якщо це "правильний" кіт, на ґаджет господареві приходить сповіщення, що потрібно відкрити двері. Про це пише platfor.ma.

"Ми з дру­жиною по­бачи­ли ць­ого ко­та на на­шому бал­коні кіль­ка років то­му і не зна­ли – є у нь­ого свій дім або він бро­дячий. В ре­зуль­таті ми ду­же прив'яза­лися до тва­рини, але про­дов­жи­ли шу­кати й­ого гос­по­даря – і той дій­сно знай­шов­ся. Влас­ник жив че­рез кіль­ка бу­динків і був тіль­ки ра­дий діли­тися з на­ми ко­том. У Бобіса те­пер бу­ло дві люб­лячі сім'ї та особ­ли­вий роз­клад, за яким він опи­няв­ся під на­шими две­рима, – роз­повідає Ар­каітц Гар­ро.

Спеціально для кота інженер зробив систему. Коли кіт наближається до балкону, комп'ютер Raspberry Pi з ка­мерою. Гад­жет засікає рух у дворі, ро­бить знімок і відправ­ляє й­ого на хмар­ну плат­форму для розпізна­ван­ня зоб­ра­жень AWS Rekognition.

Автор: platfor.ma
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всесвітній день котів: прислів'я та приказки про домашнього улюбленця

Нейромережа визначає, Бобіс на балконі чи ні. Якщо система впізнала кота, на смартфон приходить відповідне повідомлення з текстом "Відкрий двері!".

Створення системи зайняло у розробника кілька годин і обійшлося в $ 50.

Ханна Шоу має роботу, якій багато хто б позаздрив. Вона виходжує покинутих новонароджених кошенят, яких відразу присипляють в притулках, тому що на цій стадії життя вони вимагають занадто інтенсивного догляду.

Зараз ви читаєте новину «Створили систему, яка розпізнає кота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути