Ексклюзиви
вівторок, 07 березня 2017 21:21

Створили кімнату-зарядний пристрій

Створили кімнату-зарядний пристрій
Кімната-акумулятор. Фото: nplus1

Компанія Disney продемонструвала проект кімнати, у якій мобільні пристрої заряджатимуться без кабелів.

Інженери Disney Research розробили нову технологію передавання великої кількості енергії на будь-яку відстань. Вона називається квазистичний резонанс в порожнині. Про це повідомляє "Популярна механіка". Її робота грунтується на безпечній для людини передачі енергії в замкнутому просторі за допомогою однорідного магнітного поля.

Розробники побудували кімнату розміром 4,9 на 4,9 на 2,3 м. У підлогу, стелю і стіни вони вставлені алюмінієві панелі. В її центрі стоїть мідний стовп. Його діаметр - 7,2 см з розривом у 2,5 см посередині. Верхня і нижня частини стовпа в місці розриву з'єднані один з одним 15 конденсаторами. При подачі напруги на стовп навколо нього утворювалися стоячі електромагнітні хвилі з частотою 1,32 мегагерца.

Подача напруги на алюмінієві панелі в стінах, стелі та підлозі також приводила до утворення стоячих електромагнітних хвиль. Вони, взаємодіючи з хвилями від мідного стовпа, утворюють в межах кімнати однорідне електромагнітне поле. Це поле перетворюють в електрику звичайні прийомні котушки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розробили ліхтар, який повторює рухи велосипедиста

Під час випробування потужність склала 15 ват. Цього вистачило для одночасної роботи 10 пристроїв. Комп'ютерна симуляція показала, що всередині кімнати можна передавати до 1,9 кіловата енергії без шкоди для людини. Цього вистачить для одночасної підзарядки 320 мобільних пристроїв.

Компанія Google почала тестування бездротового зарядного пристрою під назвою Alpha. Воно передає 1,5 кіловата енергії з вбудованого в асфальт передавача в приймач в днище машини.

Зараз ви читаєте новину «Створили кімнату-зарядний пристрій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути