Ексклюзиви
понеділок, 09 квітня 2018 20:32

Стало відомо, скільки українців користуються смартфонами

45% українців користуються смартфонами. П'ять років тому ця цифра було уп'ятеро менша — 9%.

Дослідження провів Київський міжнародний інститут соціології на замовлення LEAD9 Mobile Marketing, повідомляють в організації.

Опитування тривало у лютому нинішнього року. У ньому взяли участь більше 2 тис. респондентів віком від 18 років з усіх регіонів країни.

"Ця цифра впритул наближає нас до розвинених країн Європи. Там частка ще два роки тому була 48%. Зараз показник у Польщі, яка є взірцем розвиненої європейської економіки, — 61%. У Румунії — 53%", — каже засновник LEAD9 Назар Гриник.

45% дорослих українців мають сенсорний смартфон. 85% молодих людей віком 18-30 років користуються пристроями із сенсорними екранами. Більшість з них проживає у великих містах і має вищу освіту.

Автор: facebook.
 

91% українських власників сенсорних смартфонів користується мобільними додатками. Найбільш активні користувачі мессенджерів - люди віком від 25 до 34 років. 70% з них користуються Android. 20% - iPhone. 6% заходять з десктоп-версії.

Автор: facebook.
 

Найпопулярніший серед українців месенджер — Viber. Його мають 85% власників смартфонів.

Автор: facebook.
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні запустили 4G: що про нього потрібно знати

"З 2013-го суттєво зросли не тільки користувачі смартфонів, але й ті власники гаджетів, хто завантажує і встановлює собі мобільні додатки", - каже Назар Гриник.

В Україні запустили 4G. Компанія СЕО запустить 4G в діапазоні 2,6 ГГц у 28 містах України. У прес-службі lifecell та Київстар повідомили, що вони також очікують отримання необхідних дозволів найближчим часом і готові до запуску.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, скільки українців користуються смартфонами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути