пʼятниця, 26 лютого 2016 10:52

SpaceX знову перенесла запуск ракети Falcon 9

SpaceX знову перенесла запуск ракети Falcon 9

Старт ракети-носія Falcon 9 із стартового комплексу SLC-40 на мисі Канаверал повторно перенесено з технічних причин. Передстартову підготовку транслювали онлайн на YouTube.

Спочатку запуск планували на 25 лютого, проте в перший раз старт перенесли на добу через несприятливі погодні умови. Вдруге запуск перенесли через зупинку зворотного відліку під час завантаження палива в баки. Проте, незважаючи на півторагодинне вікно, запуск сьогодні не відбудеться. Нову дату запуску оголосять пізніше.

Основне завдання знову перенесеного запуску — висновок на геостаціонарну орбіту телекомунікаційного супутника SES-9. Після того, як ракета-носій виконає основне завдання. Фахівці SpaceX планують успішно посадити першу сходинку Falcon 9 на плавучу баржу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: SpaceX знову не вдалося посадити Falcon 9 на баржу

Раніше SpaceX вже тричі намагалася посадити першу сходинку Falcon 9 на плавучу платформу після польоту в космос, проте всі три рази посадка закінчувалася невдало. При останній спробі одна з посадочних опор не розкрився до кінця і ракета впала на бік.

SpaceX 22 грудня 2015 року вперше в історії вдалося посадити на Землю після використання першу ступінь ракети, яка доставила на орбіту корисний вантаж. При цьому перша щабель Falcon 9 v1.1 Full Thrust повернулася без пошкоджень і, за словами представників SpaceX, готова до повторного використання.

Нагадаємо, SpaceX назвав дату запуску наступної ракети.

Зараз ви читаєте новину «SpaceX знову перенесла запуск ракети Falcon 9». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути