середа, 20 вересня 2017 18:13

Розкажуть, як захистити дані від кібератаки

Розкажуть, як захистити дані від кібератаки
23 вересня відбудеться форум кібербезпеки HackIT. Фото: Мой iMac

23 вересня відбудеться форум кібербезпеки HackIT. Захід пройде у Харкові у Палаці студентів Юридичної академії за адресою вул. Пушкінська, 88.

Українські "білі хакери" представлять на форумі HackIT власну криптовалюту Hacken. За її допомогою на однойменній платформі можна буде придбати послуги "білих хакерів". Вони потрібні компаніям, які турбуються про захист своїх систем. На прохання власника фахівці проводять аналіз захищеності системи. Після цього надають звіт.

Hacken - це платформа, екосистема для хакерів і компаній, які потребують їхніх послуг, каже автор криптовалюти Дмитро Будорін. Вона дозволить підтримувати зв'язок між blockchain-спільнотами і співтовариством кібербезпеки, просувати хакерську етику і заохочувати легітимні дослідження комп'ютерних мереж і програмного забезпечення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврокомісія запропонувала створити агентство з кібербезпеки

"Ми створюємо зручність для компаній. Вони заводять свої гроші, оплачуючи послуги хакерам і отримують гарантію платформи, що необхідну їм послугу нададуть якісно. Ми створюємо зручність для хакерів, тому що технологія blockchain дозволяє подивитися, на який гаманець скільки приходить грошей без ідентифікації його власника. Це можна використовувати також як своєрідний рейтинг хакерів, - пояснює експерт у сфері інформаційної безпеки Микита Книш.

Кожна транзакція в системі обкладається комісією. Вона ділиться на дві частини: половину відправляють назад для продажу на відкритому ринку, а друга половину видаляють з системи.

Всього планують випустити 20 млн Hacken.

HackIT - щорічний міжнародний форум з кібербезпеки. У ньому беруть участь дослідники та розробники в галузі кібербезпеки, IT-фахівці і власники компаній, експерти з-за кордону, студенти найбільших технічних вузів. Форум стане першим великим заходом, де фахівці з кібербезпеки обговорять недавню атаку вірусу NotPetya

Зараз ви читаєте новину «Розкажуть, як захистити дані від кібератаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути