Ексклюзиви
пʼятниця, 21 грудня 2018 16:25

Робот навчить виконувати ранкову гімнастику

  Гексапод показав ранкову гімнастику. Фото: Авто 24
Гексапод показав ранкову гімнастику. Фото: Авто 24

Шестилапий робот Robugtix Z6 показав як виконувати ранкову гімнастику.

Інженери гонконгської компанії Robugtix розробляють багатофункціональних роботів-багатоніжок для допомоги людям з переміщенням невеликих вантажів, виконувати різні завдання з моніторингу і просто розважати, передає "Авто 24".

На створення Z6 знадобилось п'ять років. Габарити моделі 20х23х13.7 см у складеному стані і 52х49х17 см. Вантажопідйомність до 2,6 кг.

Управління роботом здійснюється віддалено через дистанційний пульт з монітором, а у корпусі робота вмонтована захищена камера з режимом потокового відео. Зворотній зв'язок дозволяє ефективно використовувати Z6 при оглядах, дослідженнях на місцевості, пошуково-рятувальних операціях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили посудомийну машину з унікальною технологією

Шестилапий робот вміє підніматися і спускатися по сходах, долати перешкоди на шляху і перевертатися в робоче положення в разі падіння. Швидкість пересування Z6 по рівній поверхні становить до 1,08 км/год.

Гексапод Robugtix Z6 дуже рухливий, завдяки тому, що кожна його лапа має три суглоби, що вільно обертаються у трьох площинах. Управління здійснюється через вдосконалене програмне забезпечення роботів-павуків Bigfoot Robotics Engine Pro.

У плані розваг Robugtix Z6 багато пропозицій. Ранкова гімнастика входить до нього.

Фахівці Швейцарської вищої технічної школи Цюриха створили танцюючого робота-собаку. Він вловлює ритм і темп, завдяки чому здатний рухатися під музику. Сприймати мелодію робот може за допомогою вбудованого мікрофона. Він аналізує звуки та визначає найдоречніші танцювальні рухи. Такий механізм може стати корисним у промислових зйомках, пошукових чи рятувальних операціях.

Зараз ви читаєте новину «Робот навчить виконувати ранкову гімнастику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути