Ексклюзиви
середа, 02 грудня 2015 14:31

Ринок смартфонів очікує спад наступного року

Наступного року ринок смартфонів сповільнюватиметься. Такий прогноз публікує Morgan Stanley, передає видання Internetua.

Індустрія продовжить рости, але вже не так стрімко, як раніше. Головною рушійною силою тут залишаються Apple, Samsung і китайські гіганти. Найактивніша боротьба між компаніями-поставниками відбувається за верхній сегмент ринку зі смартфонами вартістю вище 300 доларів.

Аналітики агентства Morgan Stanley відзначили таку тенденцію: користувачі смартфонів по всьому світу оновлюють свої пристрої на продуктивніші, що входять в цілісну екосистему, таку як у Apple. Формування зв'язків різних пристроїв все більше впливає на вибір смартфона користувачем.

США і Китай формують всю індустрію. Європа й велика частина Азії розвивається не так стрімко. За очікуваннями Morgan Stanley, 2016 року спад зростання ринку тут буде відчуватися найсильніше. Користувачі смартфонів у цих регіонах не поспішають переходити на більш дорогі і продуктивні пристрої.

Північна Америка - найбільш стабільний регіон для Apple. У компанії тут найвища частка. Клієнти Apple в США і Канаді найбільш лояльні. Але при цьому Північна Америка - перспективний ринок для Xiaomi і Huawei, які почали розвиватися. Поки китайські компанії закріпилися на європейському ринку.

В США, крім Apple і Samsung, користувачі віддають перевагу добре знайомим LG, Motorola й навіть Blackberry. Це говорить про те, що процес захоплення американського ринку китайськими гігантами може розтягнутися: користувач тут не звик експериментувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найдорожчі телефони Vertu тепер робитимуть китайці

Китай, де на частку смартфонів Apple припадає третина всього ринку, залишається пріоритетним напрямком для всіх компаній. Причому якщо Apple і Samsung активно розвивають присутність в Китаї, то місцеві компанії, наприклад Xiaomi або Huawei, головною метою ставлять розвиток успіху в інших країнах. Наприклад, глава Huawei Річард Йі заявив, що планує перевершити продажу iPhone на світовому ринку за два роки. Зараз Huawei займає третє місце в світі по числу реалізованих смартфонів. Вище тільки Apple і Samsung. Цього року компанії вдалося виконати головне завдання на 2015 рік - продати свій стомільйонний пристрій.

Поки до цифр Apple компанії далеко: тільки за один квартал Apple вдалося реалізувати 48 млн iPhone.

 

Як вважають в Morgan Stanley, тенденція до переходу на дорожчі пристрої 2016 року пошириться і на Китай. Якщо в Північній Америці на частку смартфонів дорожче 300 доларів припадає 70% ринку, то Китай до цього тільки рухається. На чолі цього переходу виявиться саме Apple. Зараз, за підрахунками TrustData, на частку iPhone припадає 33,4% китайського ринку смартфонів.

Зараз ви читаєте новину «Ринок смартфонів очікує спад наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути