Ексклюзиви
пʼятниця, 21 квітня 2017 15:08

З'явилось відео польоту реактивного електричного літака

З'явилось відео польоту реактивного електричного літака
З'явилось відео польоту реактивного електричного літака Фото: znaj.ua

Компанія Lilium продемонструвала прототип реактивного електричного літака Lilium Jet. Може злітати і сідати вертикально.

"Не потребує злітно-посадкової смуги. Злітає з місця - як вертоліт. Але може набирати більшу швидкість - до 300 кілометрів на годину. Дистанція польоту - понад 300 км.

Розробники кажуть, що за такими транспортними засобами майбутнє міського транспорту і таксі. Компанія показала розрахунок вартості і часу поїздки з Манхеттена до аеропорту ім. Кеннеді. Звичайним таксі доведеться проїхати близько 26 кілометрів. Це займе годину. Lilium Jet долає 19 кілометрів за 5 хвилин. Політ коштуватиме приблизно вдвічі дешевше", - повідомляє "Знай".

Lilium Jet - легкий двомісний електричний літак, який працює на 36 електродвигунах і створює менше шуму, ніж звичайний мотоцикл. Після успішного випробування Lilium Jet компанія заявила про плани створити п'ятимісний аналог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вражаюче відео польотів трійки українських штурмовиків Су-25

Німецький стартап E-Volo презентував повітряне таксі Volocopter 2X, яке поєднує технології вертольота і квадрокоптера. В YouTube опублікували відео, на якому можна бачити роботу аеротаксі.

В E-volo незвичайний апарат, який планують називати "літаючим таксі". Саме так компанія має намір використовувати 2X 2018-го після отримання всіх необхідних дозволів. А за цей час апарат доопрацюють.

Зараз ви читаєте новину «З'явилось відео польоту реактивного електричного літака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути