пʼятниця, 30 червня 2017 05:20

Порошенко не розблокує "Вконтакті"

Порошенко не розблокує "Вконтакті"
"Вконтакті" не розблокують. Фото: Факти

Президент України Петро Порошенко відповів на електронну петицію щодо скасування блокування "Вконтакте", яку підписали 25 359 людей з 25 тисяч необхідних. Президент вважає "неможливим" підтримання петиції.

Про це йдеться в офіційній відповіді Порошенка на електронну петицію на веб-сайті президента, повідомляє Вголос.

За його словами, заборонені в Україні "ВКонтакте" та Mail.ru "широко використовуються російськими спецслужбами для просування російської пропаганди і проведення спеціальних інформаційних операцій проти України та її громадян".

Президент заявив, що вказані компанії сприяють спецслужбам Росії у збиранні, зберіганні, використанні та поширенні інформації з обмеженим доступом – персональних даних та особистого листування громадян України.

"Значна кількість зареєстрованих у соціальних мережах осіб залучається російськими спецслужбами для вербування українців до агентурної мережі та організації каналів збору інформації про пересування техніки й особового складу Збройних Сил України, що беруть участь у проведенні антитерористичної операції на сході України", — йдеться у відповіді Порошенка.

Крім того президент вважає, що контент цих ресурсів спрямований на "намагання маніпулювати суспільною свідомістю через поширення недостовірної, неповної та упередженої інформації, сприяння присутньому, на жаль, в Україні протестному антиукраїнському потенціалу, втягненню його в антинародні акції та масові заворушення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія "Однокласники" заявила, що обійшла блокування в Україні

Нагадаємо, після блокування російських соцмереж українська аудиторія Facebook виросла до 10 млн користувачів.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко не розблокує "Вконтакті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути