пʼятниця, 22 грудня 2017 07:25

Політ на Марс, штучний інтелект та безпілотний транспорт - яким бачить майбутнє Ілон Маск

Компанії SpaceX і Tesla американського мільярдера Ілона Маска активно працюють над технологіями майбутнього.

Гучних висловів про технологічне майбутнє не боїться і сам Маск. Серед прогнозів мільярдера - штучний інтелект, люди-кіборги та безпілотний транспорт, пише EtCetera.

Шість прогнозів від Ілона Маска виглядають так:

1. Увесь транспорт стане електричним. Це будуть не тільки автомобілі та потяги, а й кораблі та літаки. На паливі працюватимуть лише ракети. Через 10 років половина американців пересяде на електрокари. Зараз їх продажі у США виросли на 80%.

2. Зараз безпілотні автомобілі - рідкість. Крім того, вони багато коштують. Через 20 років функція автопілота стане стандартною для автомобілів, прогнозує Маск. Кермуватимуть лише ті, хто "сентиментально ставиться до водіння".

Автор: hd-tecnologia.com
 

3. Автомобільні траси розвантажать підземні тунелі. Вони пролягатимуть під великими мегаполісами та з'єднуватимуть міста. У таких підземних тунелях автомобілі розвиватимуть швидкість до 200 км / год. Карту швидкісних доріг під Лос-Анджелесом Маск уже презентував. У тунель авто опускатиметься на спеціальній підземній електричній платформі.

4. Безробіття у майбутньому не уникнути, впевнений американець. Активне використання безпілотних машин змінить ринок праці. Крім того, автоматизація виробництва зажадає введення базового обов'язкового доходу для населення.

5. Людина ступить на Марс у 2025 році. Винахідник планує відправити на Червону планету експедицію. Її члени створять на планеті умови колонізації. Крім того, у січні наступного року ракетою Falcon Heavy Маск планує відправити на Марс електрокар. Під час польоту в автомобілі гратиме пісня Девіда Бові Space Oddity. Вихід композиції збігся з посадкою космічного корабля Аполлон-11 на Місяці. ВВС використовував її в своїх трансляціях при освітленні місії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ілон Маск показав ракету Falcon Heavy

6. Штучний інтелект може знищити цивілізацію та спровокувати світову війну, заявляє керівник SpaceX. Проблеми виникнуть через те, що держави намагатимуться перевершити одна одну в галузі вивчення і створення штучного інтелекту. Крім того, люди можуть втратити контроль над машинами, які не мають моралі, каяття чи емоцій.

Ілон Маск опублікував свій номер телефону в Twitter. У повідомленні він попросив технічного директора компанії Oculus Джона Кармака зателефонувати. Окрім Кармака, повідомлення побачили 16,7 млн підписників Маска.

Зараз ви читаєте новину «Політ на Марс, штучний інтелект та безпілотний транспорт - яким бачить майбутнє Ілон Маск». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути