четвер, 11 лютого 2016 15:28

NASA відклало доставку вантажу на МКС через чорну плісняву

NASA відклало доставку вантажу на МКС через чорну плісняву

В американському космічному агентстві заявили, що заплановану доставку вантажів на МКС відкладено мінімум на два тижні. Це сталося через те, що в пакувальних тканинних мішках з одягом та продуктами для астронавтів виявлена чорна цвіль.

Як повідомляє Reuters, з'ясуванням джерела чорної цвілі – грибка, досить поширеного у вологому кліматі Флориди, де знаходиться Космічний центр Кеннеді, – займаються NASA і компанія Lockheed Martin. Самі запуски здійснюють Orbital ATK і SpaceX. Старт вантажного корабля Orbital Cygnus був запланований на 10 березня. За словами представника NASA Денієла Х'юета, плісняву виявили в ході звичайної перевірки вантажу та відбору мікробних проб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фахівці NASA спростували провину метеорита в загибелі людини

В агентстві і компанії Lockheed прийняли рішення розпакувати вантаж і продезінфікувати його, відклавши при цьому запуск. Тепер він планується на кінець березня. Представник NASA зазначив, що, потрапивши на станцію, цвіль не становила загрозу для астронавтів, але запобіжних заходів усе ж ужили.

Для компанії Ілона Маска відкладена доставка стала продовженням "чорної смуги" у спробах відправити вантаж на МКС. Остання успішна доставка була здійснена у квітні 2015 року. У червні того ж року капсула з вантажем вибухнула в результаті аварії під час запуску.

Нагадаємо, двійник челябінського метеорита наближається до Землі.

Зараз ви читаєте новину «NASA відклало доставку вантажу на МКС через чорну плісняву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути