понеділок, 28 березня 2016 11:38

NASA показало фото висохлої гірської річки на Марсі

NASA показало фото висохлої гірської річки на Марсі

NASA на своєму офіційному сайті розмістило знімок, на якому відображено гирло річки, що існувала колись на Марсі. Фотографія отримана станцією Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) за допомогою камери HiRISE. На ній зображена річка, яка стікала по схилу кратера Сахеки.

Нині вчені намагаються встановити динаміку течій річкової системи Марса. За їх словами, виявлене русло збереглося набагато краще тих, що виявили раніше.

У вересні 2015 року дослідникам вдалося встановити, що на Марсі кілька мільярдів років тому існувала вода в рідкому стані. Як заявляють вчені, льоди відтавали сезонно, оскільки містяться в них гідратовані солі дозволяли воді переходити в рідкий стан при температурі до мінус 70 градусів за Цельсієм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені повідомили, що суперспалах на Сонці може знищити життя на Землі

Нв думку вчених, вода могла потрапити на Марс в результаті активного бомбардування його астероїдами і кометами. Лід, потрапивши на поверхню Червоної планети, розтанув, оскільки температура зовнішньої кори Марса на деякий час розігрілася через часті зіткнення з астероїдами. Але, як відзначають дослідники, вода почала випаровуватися з Марса через те, що його атмосфера не така щільна, як на Землі.

Нагадаємо, 26 березня NASA показало відео комети, яка пролетіла повз Землю.

Зараз ви читаєте новину «NASA показало фото висохлої гірської річки на Марсі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути