четвер, 12 лютого 2015 13:04

NASA відправить підводний човен до супутника Сатурна

NASA планує відправити на супутник Сатурна підводний човен для дослідження морів Титану.

Титан відрізняється від усіх небесних тіл Сонячної системи тим, що на його поверхні, як і на Землі, є моря. Вони значно відрізняються від звичних нам водойм, оскільки складаються в основному з метану і мають температуру -179 градусів Цельсія.

Запуск повинен відбутися в 2040 році. Дата посадки поки точно невідома, але подорож до Сатурну займе кілька років, і апарат буде приводняться безпосередньо на суміш рідких вуглеводнів. Низька навколишня температура і м'яке приземлення мабуть спростять процедуру посадки модуля.

Запланований час місії на Титані - 90 днів, протягом яких субмарина буде переміщатися по морю Кракена зі швидкістю 1 м/з (3.6 км/год) і шукати сліди простих хімічних сполук, які є можливими попередниками появи життя, для кращого розуміння абіогенеза.

Точна глибина занурення модуля не відома, але море Кракена за земними мірками не дуже глибоке - до дна всього 300 метрів.

Працювати субмарина буде на радіоізотопному генераторі Стірлінга. Цей пристрій виробляє і енергію, і багато тепла, для того щоб підводний човен не замерз при -179 градусах Цельсія.

Зараз ви читаєте новину «NASA відправить підводний човен до супутника Сатурна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути