Ексклюзиви
субота, 10 серпня 2019 14:55

Можна "спалити" українські військові об'єкти: у телефоні Зеленського встановлений російський додаток

Можна "спалити" українські військові об'єкти: у телефоні Зеленського встановлений російський додаток
"Яндекс.Диск" у телефоні Зеленського - стало відомо про небезпеку для України. Фото: Обозреватель.

Додаток "Яндекс.Диск" на смартфоні президента України Зеленського може зіграти дуже злий жарт з ним, аж до збору компромату російською стороною і використання його в переговорному процесі.

Таку заяву зробив експерт Школи цифрової безпеки DSS380 Павло Білоусов, передає "НВ".

"Справа в тому, що у хмарі Яндекса Зеленський міг (або може) зберігати, все що завгодно: від якихось невинних сімейних фото до фотографій якихось секретних документів. Та й якщо він активно користувався додатком років 5, то там точно гігабайти інформації. Не думаю, що президент із собою носить багато паперів, найімовірніше – багато саме в електронному вигляді (скани або фото)", – пояснив він.

Таким чином навіть можна "спалити" українські військові об'єкти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат, який найняв лобістів для Зеленського, заявив, що це його ініціатива

"... Інформація, де був зроблений той або інший, знімок теж передається. Якщо ти відвідуєш якісь секретні військові об'єкти, наприклад, то інформація про їх місцезнаходження теж прописується в фото, якщо що".

У зв'язку з цим експерт попереджає про небезпеку збору компромату, який Росія може потім використовувати як один із аргументів на переговорах.

"До вибору хмарного сховища файлів потрібно ставитися вкрай серйозно: важлива юрисдикція сервісу, репутація, можливість надійно захистити доступ, зберігання і передачу файлів в зашифрованому вигляді та інше", – порадив Білоусов.

У мережі "випливло" фото президента Зеленського, на якому видно, що в його телефоні встановлено додаток забороненого в Україні російського ресурсу Yandex. Disk. На цей нюанс звернули увагу на сторінці спільноти "Баба і кіт" у Facebook. Очевидно, що знімок був зроблений під час зустрічі тоді ще кандидата у президенти Зеленського з бізнесом, яка відбулася у березні.

Зараз ви читаєте новину «Можна "спалити" українські військові об'єкти: у телефоні Зеленського встановлений російський додаток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути