Ексклюзиви
понеділок, 27 листопада 2017 13:42

Чи може планшет замінити повноцінний комп'ютер

Чи може планшет замінити повноцінний комп'ютер
Сучасні планшети можуть легко скласти конкуренцію комп'ютерам. Фото: Moyo

Не поспішайте стверджувати, ніби ні. Насправді, комп'ютери всі використовують в різних цілях.

Поява планшетних комп'ютерів викликала свого часу фурор на ринку комп'ютерів. Компактні, легкі, мобільні, невибагливі, яскраві і стильні гаджети одночасно проникли в усі сфери діяльності. Їх низька в порівнянні з повноцінними персональними комп'ютерами і ноутбуками вартість зробила їх вкрай популярними. Проте багато користувачів стверджують, що планшет все ж не здатний замінити повноцінний комп'ютер. Ми готові посперечатися.

Для початку зазначимо, що кожен користувач комп'ютера використовує його можливості по-різному. Безумовно, планшет не підійде для роботи з вимогливими програмами, великоваговими додатками і професійними базами. Але ж тільки незначний відсоток користувачів використовує перераховане програмне забезпечення. Для побутових потреб користувачеві цілком достатньо браузера, медіа-програвача, офісних додатків і ще декількох ігор для розваг. Ось з таким завданням планшет може впоратися з тією ж легкістю, що і ноутбук, і навіть ПК.

Звичайно, для роботи в текстових документах або спілкування в чатах і месенджерах може знадобитися клавіатура для планшета з можливістю різних налаштувань. Однак таке придбання точно обійдеться дешевше хоча б найпростішого нетбука. Ще більше заощадити допоможе сервіс порівняння цін Е-Каталог, де знайти будь-який гаджет не складе ніяких труднощів.

У той же час, плюси планшета при регулярному використанні безсумнівні, адже його можна використовувати як камеру, диктофон, комп'ютер та ігрову приставку незалежно від місцезнаходження. Багатьма подібними функціями володіють і ноутбуки-трансформери, проте їх вартість в п'ять і більше разів вище, ніж у планшета і клавіатури для нього одночасно.

Так що порівняння комп'ютера і планшета не настільки вже й однозначне, як могло здатися на перший погляд. Головне - вибрати правильну операційну систему і технічні характеристики майбутнього придбання вірного електронного помічника.

Зараз ви читаєте новину «Чи може планшет замінити повноцінний комп'ютер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути