Ексклюзиви
понеділок, 24 вересня 2018 07:58

Потужніший за "Булат": в Україні випустять новий танк

Потужніший за "Булат": в Україні  випустять новий танк
Розробили танк, який перевершить Т-64БВ "Булат" (на фото). Фото:topwar

Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова розробляє танк, який перевершить за бойовими можливостями знаменитий Т-64БВ "Булат". З'явитися він повинен вже в 2019 році.

Про це розповів начальник Центрального бронетанкового управління Збройних сил України генерал-майор Юрій Мельник, передає Міноборони.За його словами, головна мета конструкторів - зібрати гідний танк за якомога менші кошти і недовгий час.

"Т-64БВ – наш основний танк, ним забезпечено війська, танкові бригади. Вважалося ще років десять тому, що "Булат"- остання модернізація, і все. Але, як показала практика застосування цих машин, вони мають доволі великий потенціал модернізації. Сьогодні в Харківському конструкторському бюро з машинобудування ім. Морозова здійснюють дослідно-конструкторські розробки. В наступному році ми матимемо машину, яка за своїми бойовими властивостями перевершить танк "Булат" – і за захищеністю, і за рухливістю. Роботи ведуться комплексним методом – за рухливістю, вдосконаленням моторно-трансмісійного відділення, систем зв'язку, навігації, системи управління озброєнням. Головне завдання модернізації – виготовити за незначні кошти і короткий час надійний зразок", - розповів Мельник.

Генерал зазначив, що також відбуваються дослідно-конструкторські розробки, що стосуються імпортозаміщення складових танка "Оплот".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На воду спустили ще один штурмовий катер "Кентавр"

Київський бронетанковий завод за власні обігові кошти розробив нову модернізацію основного бойового танку Т-72А до виду Т-72АМТ. При його розробці максимальну увагу було приділено досвіду, який українські війська отримали у зоні ООС.

Зараз ви читаєте новину «Потужніший за "Булат": в Україні випустять новий танк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути