вівторок, 21 жовтня 2014 11:31

Медики зафіксували перший випадок залежності від Google Glass

Медики зафіксували перший випадок залежності від Google Glass

Американські медики зафіксували перший випадок залежності від використання окулярів доповненої реальності Google.

Американцеві був поставлений діагноз "Інтернет-залежність" від надмірного використання Google Glass. Пацієнтом виявився 31-річний військовослужбовець.Спочатку він надійшов у лікарню Сан-Дієго за реабілітаційною програмою позбавлення від алкоголізму - у чоловіка були помічені ознаки алкогольної залежності, але пізніше вони були інтерпретовані по-іншому. Як з'ясувалося, у нього почалася свого роду ломка від припинення носіння на обличчі Google Glass.

Чоловік носив на собі Glass по 18 годин в день, розлучаючись з гаджетом тільки на час купання або сну, йдеться в статті, опублікованій в журналі Addictive Behaviors. Пацієнт скаржився лікарям, що симптоми при утриманні від Google Glass "набагато гірше", ніж від алкоголю, передає NBC News.

Більш того, на будь-яке питання лікарів пацієнт автоматично відповідав рухом вказівного пальця на правій частині обличчя, як би роблячи спробу включити цифрові окуляри. 

Після 35-денного курсу лікування чоловік практично позбувся залежності. Компанія Google, в свою чергу, ніяк не коментувала ситуацію.

Лікарі прогнозують почастішання випадків психічних розладів у користувачів сучасних гаджетів. Не менш небезпечною залежністю вони вважають номофобію - страх відсутність мобільного телефону або боязнь залишитися без зв'язку.

Зараз ви читаєте новину «Медики зафіксували перший випадок залежності від Google Glass». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути