вівторок, 11 вересня 2018 20:11

Киянин створив унікальний пристрій для захисту даних

Киянин створив унікальний пристрій для захисту даних
Пристрій для дистанційного блокування і розблокування комп'ютера й захисту особистих даних від шахраїв створив киянин. Фото: Styler RBC

Пристрій для дистанційного блокування і розблокування комп'ютера й захисту особистих даних від шахраїв створив киянин.

Брелок дозволяє вводити паролі за допомогою одного натискання кнопки та зберігати майже тисячу паролів одночасно. Поміститься в кишеню. Має розмір 32,5х32,5х9 мм і вагу 9 г.

"Це цифровий ключ. У середньостатистичного користувача є 20 акаунтів - це електрон­на пошта, сторінка в соцмережах, вхід на різні сайти і сервіси. Засобів ідентифікації - в рази більше. Тому ми вирішили створити цей пристрій", - каже автор винаходу і засновник компанії Hideez Олег Науменко. - "Брелок передає пароль до ноутбука, телефона чи планшета через блютуз і забезпечує доступ. Працює на відстані кількох метрів. У чужих руках пристрій блокується. Він запрограмований на відбитки пальців господаря".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Флеш-брелок iStick зібрав на Kickstarter $670 тис.

Аналогів такого брелока ще немає. Перші партії із 5 тис. екземплярів уже продали. Найбільше - у США. Його вартість 1,4 тис. грн.

Компанія Samsung представила смарт-брелок Connect Tag. Новинка важить 25 г, чіпляється на ключі, гаманець, нашийник домашньої тварини, машину і показує місце розташування. Для цього використовуються GPS, стільникові мережі та точки доступу Wi-Fі.

Зараз ви читаєте новину «Киянин створив унікальний пристрій для захисту даних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути