Ексклюзиви
середа, 29 листопада 2017 16:15

Штучний інтелект Facebook рятуватиме самогубців

Штучний інтелект Facebook рятуватиме самогубців
Штучний інтелект соціальної мережі Facebook відстежуватиме сторінки потенційних самогубців. Фото: відкриті пошукові мережі

Штучний інтелект соціальної мережі Facebook відстежуватиме сторінки потенційних самогубців.

Протягом місяця завдяки новим інструментам спеціалісти Facebook зв'язалися з сотнею людей, які перебували на межі самогубства. Цим самим попередивши трагедію. У повідомленні компанії вказують, що цей крок є частиною зусиль соціального медіа-гіганта, спрямованих на допомогу в створенні безпечного співтовариства Facebook, повідомляють у espreso.tv. Програму почали тестувати після кількох гучних випадків спроб самогубства, які транслювалися на Facebook Live.

Аналізуючи дописи та коментарі користувача, штучний інтелект ідентифікує потенційних самогубців. Аналізують також повідомлення в картинках та прямих трансляціях користувачів. Над цим працюють фахівці з питань психічного здоров'я зі спеціального відділу - Community Operations. Саме вони переглядають звіти про ймовірних самогубців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штучний інтелект загрожує людству - Ілон Маск

Зараз технологію покращують. У майбутньому штучний інтелект Facebook зможе розуміти та сприймати більшу гаму смислових відтінків слів і, окрім, потенційних самогубців, виявлятиме погрози і знущання.

Компанія Facebook відключила штучний інтелект, який винайшов власну мову. Інтелект мав підтримку чат-ботів. Спочатку боти спілкувалися англійською мовою. Потім винайшли власну. Це не входило в цілі експерименту.

Зараз ви читаєте новину «Штучний інтелект Facebook рятуватиме самогубців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути