Ексклюзиви
четвер, 12 липня 2018 09:22

iPhone Х: чого варто чекати від новинки Apple?

iPhone Х: чого варто чекати від новинки Apple?
Експерти розповіли, чим iPhone Х відрізняється від iPhone 8 Plus. Фото: Про девайсы

Apple - це не лише один з найбільших виробників цифрової техніки сучасного світу, але ще і компанія з цілим штатом грамотних маркетологів. По-перше, цифровий гігант свого часу випустив на ринок iPhone Х і iPhone 8, тобто майже одночасно запропонував голодним покупцям два нові телефони - дуже незвичайний для компанії крок.

По-друге, він дав своєму флагману несподіване ім'я - чи то "ікс", чи то "десятка". І взагалі, чи можна назвати його флагманом, або лідером лінійки значиться "вісімка"? Це теж викликало ажіотаж, підвищений інтерес та інтригу щодо новинки. По-друге, Х непогано відрізняється ціною від свого найближчого побратима - 8 Plus. І багато хто йде на додаткові витрати, навіть не розуміючи, чим, власне, "ікс" відрізняється від "вісімки". Просто, щоб бути володарем незвичайного телефону, який виділяється з низки моделей з порядковими номерами.

Почати варто з зовнішнього вигляду. Він у "десятки" або "ікса" досить революційний. Принаймні для Apple. Компанія не наважувалася міняти зовнішній вигляд свого телефону з 2014 року. З тієї ж "вісімкою" на кардинальні зміни розробники не пішли. А ось у Х їх хоч відбавляй - нові матеріали корпусу, екран від краю до краю, відсутність звичної кнопки управління і "острівець" з датчиками. Погано все це чи добре? Кожен вирішує в силу своїх естетичних смаків.

Тепер про більш важливі зміни. Візьмемо, наприклад, екран. Тепер у смартфона від Apple від повноцінний OLED. Незважаючи на те, що цієї "фічею" вже встигли обзавестися розумні телефони від інших виробників, "яблучний" гігант вперше поставив OLED на iPhone Х. Це означає, що в плані візуальних відчуттів екран цього телефону "зробить" навіть відносно непоганий екран 8 Plus.

Нові функції - це теж немало. Візьмемо, наприклад, розпізнавання облич. Іншими словами, тепер для початку роботу з телефоном його навіть не треба торкатися - просто подивіться в сторону пристрою, щоб його датчики визначили господаря.

До слова, фронтальна і задня камера у "десятки" теж краще, ніж у побратима восьмої серії. Додалося кілька нових функцій і технологій, які оцінять блогери і портретисти.

У плані заліза "ікс" може похвалитися більш значним обсягом оперативної пам'яті, а значить, можливістю швидше реагувати на зростаючі потреби користувача. Сюди ж можна віднести більш місткий акумулятор - що теж непогано.

По хорошому, порівнювати iPhone Х доречно тільки з 8 Plus, але ніяк не зі звичайної вісімкою. Але і в цьому випадку Х може похвалитися не ілюзорними, а цілком реальними перевагами. Чи варті вони зайвих 200-250 доларів у порівнянні з 8 Plus - це вже питання інше.

Зараз ви читаєте новину «iPhone Х: чого варто чекати від новинки Apple?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути