понеділок, 21 грудня 2015 10:36

Інженери розробили небесну палубу для пасажирських літаків
7

SkyDeck
SkyDeck
SkyDeck
SkyDeck
SkyDeck

Авіакомпанії пропонуватимуть пасажирам нову опцію SkyDeck. Про це повідомляє Hi-News.ru.

Опція SkyDeck (небесна палуба) полягає у тому, що літаки отримають два додаткових сидіння, які будуть розташовані під спеціальним аеродинамічним куполом. Купол виступатиме за фюзеляж літака. Крісла будуть підніматися на спеціальному механізмі, і пасажири зможуть побачити панораму, якої не видно із звичайного ілюмінатора.

Розробкою займається аерокосмічна інжинірингова компанія Windspeed. У компанії запевняють, що матеріал для небесної палуби по міцності буде аналогічним решті матеріалів, що використовується у фюзеляжі літака. Палуба витримуватиме усі погодні умови та іншого зовнішнього впливу. Наприклад, пряме зіткнення з птахами.

Згідно з інформацією аерокосмічної інжинірингової компанії Windspeed, один з авіавиробників (назва компанії поки не вказується) планує вже у недалекому майбутньому почати пропонувати клієнтам цю опцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший літак від Honda вже пройшов усі випробування

Компанія Windspeed, яка веде розробку купола, повідомляє, що матеріал, який використовується для його будівництва, по міцності аналогічний рештою матеріалів, що використовується у фюзеляжі літака, і легко витримає будь найсуворіші погодні умови і інше зовнішній вплив, наприклад пряме зіткнення з птахами (ви не уявляєте, скільки щорічно птахів буквально врізаються в літаки).

Ціна послуги не буде дешевою. Сам купол і механізм, який буде піднімати сидіння SkyDeck, збільшать вагу літака. Це знизить кількість пасажирських місць і вагу багажу, який зможе перевозити літак. Це повинно знизити і прибутковість від польоту, проте авіаперевізники зможуть компенсувати ці втрати встановеленням високої ціни на опцію SkyDeck.

Концепт може стати реальністю протягом декількох років. Спочатку інженери повинні доробити усі механізми та узгодити дизайн.

Нагадаємо, Airbus запатентував зйомний пасажирський салон літака. За задумом авторів, модульний літак дозволить заощадити на вартості пасажирських перевезень (прибуток від яких оцінюється виданням в 8,27 долара на людину) і в перспективі прискорити роботу аеропортів.

Зараз ви читаєте новину «Інженери розробили небесну палубу для пасажирських літаків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути