понеділок, 01 серпня 2016 12:37

Інженери показали, як повинна виглядати українська бронетехніка

В Україні представили цілу лінійку бронетехніки майбутнього, яка може змінити старі радянські зразки.

Інженерна група "Азов" випустила кілька нових цікавих новинок. Ці ж фахівці раніше презентували концепт нового українського танка "Тірекс" та почали випробування бойової машини підтримки танків (БМПТ) "Азовець", повідомляє "Навколо Нас".

Однією з найцікавіших новинок став колісний універсальний комплекс "Чорне сонце". Це швидка і маневрена машина, яку можна використовувати для розвідувальних завдань.

 

Інша цікава новинка – важка універсальна БМП "Азовочка". Як і БМПТ "Азовець", її виконають на базі основного бойового танка Т-64. Цей ОБТ взагалі став дуже популярним "донором" для розробників з України. Справа в тому, що після розвалу СРСР в країні залишилося багато Т-64. На його базі буде побудований танк "Тірекс". "Азовочка" буде дуже корисною українським збройним силам, які відчувають велику потребу в добре захищених БМП.

 

Група інженерів також показала середню гусеничну гібридну платформу "Рисак", обладнану новим модулем "Акинак", також створеним зусиллями цього колективу. Як можна судити за зовнішнім виглядом модуля, до його складу входять кулемет, два скорострільних знаряддя і протитанкові ракети. Очевидно, багато деталей ще тільки належить з'ясувати. В цілому, інформація про нові розробки інженерної групи "Азов" досить мізерна.

 

Нагадаємо, підприємства української оборонної промисловості виготовили та передали Збройним силам України партію нових броньованих автомобілів "Дозор-Б".

Зараз ви читаєте новину «Інженери показали, як повинна виглядати українська бронетехніка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути