Ексклюзиви
понеділок, 29 лютого 2016 10:52

Google присвятив дудл сьогоднішньому дню

Пошуковик Google присвятив дудл сьогоднішньому дню.Кожні чотири роки в календарі країн світу, які використовують григоріанський календар, з'являється 29 лютого.

Вперше високосний день засновано в 45 році до н.е. римським імператором Гаєм Юлієм Цезарем.Він оголосив, що кожен четвертий рік повинен мати 365,25 днів. Передумовою для введення нового календаря було те, що день весняного рівнодення починався в один і той же день.

Григоріанський календар введено Папою Римським Григорієм ХІІІ у 1582 році. Україна перейшла на нього 16 лютого 1918 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Google Translate додали 13 нових мов

 
Навіть в документах у народженого 29 лютого вказується цей день. Зазвичай дні народження такої людини святкуються в кінці лютого і/або початку березня, а не раз на чотири роки.
Дадли – це незвичайні творчі версії логотипу головної сторінки Google. Вони з'являються в честь свят, річниць великих подій, ювілеїв відомих митців, першовідкривачів і вчених, які змінили хід історії.
Нагадаємо, у Google Docs з'явилося редагування тексту голосом.

Зараз ви читаєте новину «Google присвятив дудл сьогоднішньому дню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути