вівторок, 20 серпня 2013 17:39

Фарфорові фігури і казковий антураж — будиночок Робінзона в Бельгії
10

Фото: Фото: admagazine

Художниця Ріс ван де Велде всюди придумала свій власний світ - і в порцеляні, з якою вона працює, і в будинку бельгійської провінції, де вона живе. Ріс ван де Велде згадує, що з дитинства не дружила з реальністю.

Її світ схожий на хатинку Робінзона Крузо на безлюдному острові: буйна рослинність, маленький будиночок з колод, квіти, що зазирають у вікна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Увігнуті стіни та панорамна тераса з басейном — шикарний маєток в Лос-Анджелесі

Ріс продумала все, аж до посуду в якому б вона собі готувала.

У більшості дитячі мрії розсіюються під натиском реальному житті, але Ріс не відмовилася від своїх фантазій. Вона закінчила Академію образотворчих мистецтв в Антверпені і почала працювати з керамікою

Тоді Ріс звернулася до фарфору. Від цього матеріалу їй нарешті вдалося домогтися природної виразності. Виявилося, про "посуд із листя" мріяла не лише авторка: його почали продавати дорогі магазини і замовляти мішленівські ресторани.

На безлюдний острів художниця не виїхала, але купила господарську споруду в бельгійській провінції. Будівля стоїть в густому саду, і в ньому легко відчути себе далеко від цивілізації.


Придумувати нічого не знадобилося - дикувата комора з облізлими стінами, товстими балками і грубим каменем на підлозі була дуже схожа на хатинку з її дитячих фантазій.
Не рахуючи пари крісел, в будинку немає меблів, зроблених з інших матеріалів, крім дерева. При чому не фабрично обробленого, а натурального, з гіллям та тріщинами.

Зараз ви читаєте новину «Фарфорові фігури і казковий антураж — будиночок Робінзона в Бельгії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути