четвер, 30 листопада 2017 04:15

Facebook шукатиме потенційних самогубців

Facebook шукатиме потенційних самогубців
Facebook буде знаходити самогубців. Фото: Reactor

Facebook запустив новий механізм штучного інтелекту, який відслідковуватиме й перевірятиме повідомлення потенційних самогубців.

Цей крок спрямований на те, щоб зробити більш безпечним публічний простір соцмережі. І протягом останнього місяця, саме завдяки новим технологіям, відповідні фахівці соцмережі зв'язалися з понад 100 людьми, які перебували на межі скоєння самогубства, пише CNBC.

Алгоритми соціальної мережі швидко ідентифікують потенційні сигнали про допомогу й надають відповідні дані фахівцям Facebook, які перебувають на зв'язку 24 год. на добу по всьому світу. Також аналізують повідомлення в картинках і прямих трансляціях користувачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засудженим заборонили сидіти в соцмережах

Цим займаються фахівці, які мають спеціальну підготовку з питань психічного здоров'я. Цю програму почали після кількох гучних випадків спроб самогубств, що транслювали на Facebook Live.

У майбутньому штучний інтелект Facebook зможе розуміти і сприймати велику гаму смислових відтінків слів і, крім того, потенційних самогубців, виявляти загрози та знущання.

Глава ВООЗ Маргарет Чан заявила, щорічно вкорочують собі віку понад 800 тис. людей.

Майже чверть самогубств відбувається в країнах з високим рівнем доходу, за даними ВООЗ. Чоловіки скоюють самогубства в двічі частіше, ніж жінки, за статистикою.

Зараз ви читаєте новину «Facebook шукатиме потенційних самогубців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути