вівторок, 13 червня 2017 05:17

Facebook розробляє карти для допомоги жертвам лих

Facebook розробляє карти для допомоги жертвам лих
Facebook допомагатиме жертвам лих. Фото: РБК

Facebook працює з трьома всесвітньо відомими гуманітарними організаціями над новими картами, які покликані допомогти в боротьбі з наслідками катастроф. Ці організації - ЮНІСЕФ, Міжнародний рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця і Всесвітня продовольча програма.

У так званих картах лих використовуються "сукупні анонімні" дані з Facebook. За допомогою них згадані організації можуть отримувати інформацію, корисну в реагуванні та наданні допомоги в найближчі години після пригод, - повідомляє Internetua.

Є три типи карт. Карти щільності розташування показують, де люди перебували до, під час і після лиха. На них дані порівнюються з історичними записами - наприклад, з оцінками заселеності. Карти пересувань демонструють схеми переміщення людей в рамках декількох годин. Так організаціям простіше визначати, куди направляти ресурси. На картах перевірки безпеки відзначено, де люди відзвітували про те, що знаходяться в безпеці після катастрофи, і де залишилися потребують допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські спецслужби поширюють інформацію від імені РНБО

Ці дані можуть сильно допомогти в наданні допомоги постраждалим. "Ми можемо знати, де знаходиться будинок, але ми не знаємо, де знаходяться люди, - сказав Дейл Кунс, глобальний керівник з інформаційних комунікаційних технологій та аналітики Американського Червоного Хреста. - Першим же ділом ми можемо відправитися туди, де сталося лихо, але більшість людей зі своїми сім'ями вже можуть бути в 10 милях звідти ".

Раніше професіонали в області швидкого реагування використовували Facebook Live і інші схожі інструменти для збору актуальної інформації про лиха. В майбутньому Facebook збирається надати доступ до карт владі та іншим організаціям.

Зараз ви читаєте новину «Facebook розробляє карти для допомоги жертвам лих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути