Ексклюзиви
вівторок, 10 листопада 2015 18:02

Дослідники виявили рідкісну вмираючу радіогалактику

Автор: Monthly Notices of Royal Astronomical Society
  J021659−44 920
J021659−44 920

Астрономи з індійського університету наукових досліджень виявили рідкісну вмираючу радіогалактику. Про це повідомляє видання Monthly Notices of the Royal Astronomical Society.

Галактика знаходиться в 9 мільярдів світлових років від Землі. Її відстань від краю до краю у видимому спектрі становить 100 тисяч світлових років. Якщо оцінювати це відстань в радіодіапазоні, то воно становитиме 4 мільйонів світлових років.

За словами астрономів, які вчинили відкриття, галактики такого великого розміру — рідкість. Астрономи з індійського університету наукових досліджень припускають, що радіогалактика зараз перебуває на стадії, коли світло галактики загасає, тобто вона вмирає. Такий висновок вчені зробили, тому що в самому її центрі — чорна діра величезних розмірів. Завдяки електромагнітному випромінюванню чорна діра притягує до себе матерію. Такий рух сприяє утворенню радіовипромінювання.

Зазначимо, що магнітне випромінювання може як притягувати матерію до чорної діри, так і відштовхувати. Коли чорна діра, розташована в центрі галактики, зникає, випаровується? З неї виходять потоки плазми, причому в різні сторони. І цей процес триває протягом декількох мільйонів років. Так, фахівці підкреслюють, що з-за того, що виявлена радиогалактика знаходиться дуже далеко від Землі, то до нас доходить лише зараз.

Нагадаємо, астронавти Міжнародної космічної станції зробили знімок дуже рідкісного природного явища – "червоного спрайту", який є особливим видом блискавки, що з'являються тільки під час надзвичайно сильної грози.

Зараз ви читаєте новину «Дослідники виявили рідкісну вмираючу радіогалактику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути