середа, 13 січня 2016 15:16

Японці представили світу кишеньковий транспортний засіб

Японці представили світу кишеньковий транспортний засіб

Японські розробники здивували весь світ черговим винаходом. Цього разу інженери створили унікальний транспортний засіб, який за своїм розміром не перевищує і звичайний планшет. WalkCar вже називають "першим автомобілем, який поміщається в сумці". Відео розробки опубліковано на офіційному каналі компанії.

Транспортний засіб під назвою WalkCar від японської компанії Cocoa Motors ще не встиг надійти у масовий продаж, а вже викликав справжній ажіотаж. Невеличкий транспортний засіб назвали міні- сеґвеєм, хоча за розміром і вагою він більше нагадує ноутбук.

"Для запуску просто встановіть його на землю. Щоб зупинити його, просто зійдіть з нього. Щоб змінити траєкторію, досить простих рухів тіла", - розповідає 26-річний винахідник Куниако Сайто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Килимок-будильник допомагає швидше прокидатися вранці

Li-Ion батареї вистачає для подолання 12 км від одного заряду. Залежно від версії пристрою (для вулиці або для приміщень) вага WalkCar буде складати всього 2-3 кг, завдяки чому його можна буде носити в руках або у рюкзаку. Час повного заряду батареї становить 3 години.

Управляти новинкою також дуже просто. WalkCar починає рухатись, як тільки власник стане на нього. Зупиняється пристрій миттєво, якщо з нього зійти. Для здійснення поворотів необхідно трохи переміщувати вагу свого тіла в потрібну сторону.

Нагадаємо, китайці винайшли перше в світі безпілотне таксі.

Зараз ви читаєте новину «Японці представили світу кишеньковий транспортний засіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути