четвер, 13 липня 2017 08:49

Американець перетворив шкільний автобус в будинок
15

Фото: tjournal.ru

Американець Майкл Таллі переробив старий шкільний автобус в будинок.

Для цього дизайнеру з Техасу довелося з нуля навчитися поводитися з інструментами, працювати з деревом, металом і електрикою, а також кілька місяців економити на всьому.

За словами Таллі, до цього він ніколи нічого не будував, Лише кілька разів допомагав фарбувати стіни. Однак завжди хотів власне мобільне житло. Чоловік витратив "роки" на планування свого майбутнього проекту у вільний час, перш ніж приступив до його реалізації.

Для цього він купив на інтернет-аукціоні шкільний автобус за $2,2 тисячі доларів.

В першу чергу американець прибрав з салону всі сидіння. Головною проблемою стала висота стель автобуса: вона становила 185 см, а зріст Таллі - 199 см. Тому довелося піднімати дах за допомогою будівельного риштування. Для цього він "практично знищив автобус", тому що в процесі дах довелося розрізати. Закріпити дах вдалося з першої спроби. Після цього зміцнив стіни сталевими листами, закривши непотрібні вікна. Салон автобуса утеплив за допомогою теплоізоляції, монтажної піни і дерев'яних панелей.

Почавши внутрішню обробку, Таллі зрозумів, що автобус більш просторий, ніж він припускав раніше. Свій новий будинок він обставив власними виробами, вирізаними з фанери, і меблями з IKEA по знижці. Усередині салону поставив мазонітові стіни, щоб розділити кімнати. Провів електрику, встановивши сонячні панелі на даху автобуса.

Усередині Таллі зробив кілька зон: задня частина автобуса перетворилася в спальню, а передня - в кухню, ванну і розважальну зону. Також зробив місце для "офісу", де він міг би працювати. Сам змайстрував шафи і полиці, після чого купив до них вже готові дверцята. В основній кімнаті встановив 4K телевізор і диван, назвавши це "своїм кінотеатром".

Автобус пофарбував у білий колір, тому що він "краще підходить для тепла в штаті Техас".

Всього американець витратив на свій будинок близько $15 тис. доларів. В процесі перетворення довелося переїхати з квартири-студії в намет, щоб зекономити кошти. Таллі витрачав 40 хвилин на те, щоб добиратися до роботи пішки, бо йому не вистачало грошей на матеріали. Він намагався закінчити проект за допомогою краудфандінга, але зібрав лише 300 доларів. Однак зміг переробити шкільний автобус і живе в ньому вже більше року.

Зараз ви читаєте новину «Американець перетворив шкільний автобус в будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути