пʼятниця, 12 травня 2017 13:16

Яку електроніку найбільше купують

Яку електроніку найбільше купують
За три місяці 2017-го в Україні зросли продажі ноутбуків та смартфонів. Фото: pro-tablets.com

За три місяці цього року в Україні зросли продажі ноутбуків та смартфонів. Про це повідомляють у консалтинговій компанії GfK Ukraine.

"У січні-березні 2017-го продажі ноутбуків становили понад 136 тисяч одиниць. Це на 20 відсотків більше, ніж за аналогічний період минулого року. Сьогодні покупці віддають перевагу потужним пристроям на базі процесорів Core", - розповідає Gazeta.ua аналітик компанії GfK Ukraine Валентина Печончик.

Середня вартість ноутбука зросла на 10%. Становить 11 730 грн. Викласти таку суму готові 30% покупців, кажуть у GfK Ukrainе. 38% надають перевагу пристроям, вартість яких менше 8 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, які планшети 2016 року були найпопулярніші

"Смартфони також показують позитивну динаміку. Продажі зросли на 27 відсотків. З початку року придбали більше мільйона одиниць товарів. Збільшується частка продажів пристроїв з екраном більше 5 дюймів", - каже аналітик.

Середня ціна ґаджета - 4480 грн. З початку року вартість зросла на 11%. 30% усіх покупок становили пристрої вартістю від 4500 грн. 41% - менше 3 тис.

Продажі планшетів зменшилися, розповідають у GfK Ukraine. Найбільше купують планшети, дешевші 2500 грн.

"Переважно падіння відбувається в сегменті планшетів без 3G. Сегмент з 3G та з діагоналлю від 10 дюймів поступово зміщується. Продажі впали на 24 відсотки. Становлять трохи більше 145 тисяч штук", - каже Валентина Печончик.

Незважаючи на зменшення попиту, ціна на планшети зросла на 10%. Середня вартість - 3990 грн. 33% покупців купують пристрої у такому ціновому сегменті.

Зростання цін на електроніку спричинене знеціненням гривні, каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які ноутбуки найбільше купували

Назвали найбільш продавані смартфони у світі. Лідером продажів став iPhone 7. З початку 2017-го продали 21,5 млн апаратів. Це 6,1% усього світового ринку. Про це повідомляють на сайті Strategy Analytics.

Зараз ви читаєте новину «Яку електроніку найбільше купують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути