середа, 19 грудня 2018 10:20

Які українські стартапи назвали найкращими у 2018 році

Стартапери з Вінниці створили онлайн-сервіс, яким користується президент Аргентини і сейм Польщі.

Додаток назвали Restream. Одночасно може здійснювати онлайн-трансляцій на 30 платформах. Серед них - Facebook, Youtube, Periscope.

Українські інноваційні продукти та послуги замовляють за кордоном, а кампанії збору коштів отримують величезні суми від інвесторів зі всього світу. Деякі з них перемагали на конкурсах і були відзначені нагородами та преміями.

В Україні налічують близько 3 тис. стартап-компаній. Найуспішніш з ІТ-сфери.

Gazeta.ua підготувала добірку найвідоміших українських стартапів 2018 року. Вони претендували на щорічну премію від найбільшого сервісу для пошуку стартапів Product Hunt Golden Kitty Awards. До списку потрапили сім українських стартап-компанії. Перемогу отримала трійка найкращих.

Grammarly Keyboard

Компанія Grammarly презентувала мобільну клавіатуру для виправлення помилок в повідомленнях англійською мовою. Цей стартап потрапив до номінації "Мобільний додаток року".

Клавіатура виправляє граматичні та пунктуаційні помилки. Алгоритми розроблені передовими світовими авторитетами в області лінгвістичних технологій. Вони вловлюють контекстуально не лише граматику і орфографічні помилки, а заплутані речення, виправляють їх.

PatentBot

Фахівці патентно-правової фірми Prima Veritas, юркомпанії Juscutum і lexnet.io розробили чат-бота Patentbot для Facebook Messenger. Він полегшує послугу реєстрації торгової марки для українського бізнесу.

Цю розробку в Product Hunt подали на номінацю "Бот року".

  PatentBot. Фото: espreso.tv
PatentBot. Фото: espreso.tv

Подача заявки на реєстрацію коштує 500 грн. Це 3-4 рази дешевше середньої по ринку ціни.

Через бота можна перевірити, чи не зайнята торгова марка, а потім ввести необхідні для реєстрації дані та оплатити послугу.

Гарнітура Hushme

Пристрій Hushme перетворює розмову на незрозумілий текст. Якщо біля розмовника за метр стоять люди, то вони зовсім не почують розмови.

Пристрій виглядає дивно, але інструмент зберігає приватність розмов і зручний у використанні. Тому він потрапив до номінації "Найдивніший продукт року".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили "розумну" кішку-робота

Petcube Bites

До номінації "Найдивніший продукт року" потрапив також Petcube Bites. Це пристрій, який видає їжу домашнім тваринам як нагороду віддалено або розподіляє видачу порцій на рівні проміжки часу.

Пристрій дозволяє користувачам бачити, розмовляти і записувати відео улюбленця. Petcube унікальна тим, що дозволяє домашній тварині почати взаємодію. Коли домашній улюбленець захоплюється камерою, відеозапис вмикається автоматично. Кліп передається власнику як повідомлення в додатку.

Власники можуть прийняти "запит" відео-дзвінка від свого вихованця, зберегти кліп на автовідповідач, поділитися ним у соціальних мережах.

Flawless App

Продукт, який дозволяє контролювати якість реалізації мобільного дизайну і економить час на редагування. Flawless порівнює мобільний дизайн з реалізацією розробника та унаочнює помилки.

Плагін для дизайнера автоматично генерує гайдлайни. Розробник прямо в своєму середовищі розробки отримує ці гайдлайни у вигляді готових блоків коду. Перетягує графічні елементи в код. Після реалізації розробник порівнює наскільки те, що він зробив, відповідає дизайну, який повинен був вийти в реальному часі.

Ця розробка потрапила до номінації "Дизайнерський інструмент року".

Crello

Це графічний редактор від української компанії Depositphotos. У ньому можна готувати рекламні та промо-матеріали без дизайнерських навичок, використовуючи безкоштовні шаблони, фони, логотипи.

Можна створити графіку в 29 готових форматах: пости у соцмережі, матеріали для разсилок, сторінки бренду, листівки, постери, флаєри, подарункові сертифікати.

У програмі понад 6 тис. безкоштовних шаблонів і 10 тис. елементів дизайну. Основні функції додатку не потребують оплати. розробка потрапила до номінації "Дизайнерський інструмент року".

Бібліотека macOS-додатків Setapp

Вона потрапила в номінацію "Продукт року".

Українська компанія-розробник MacPaw запустила сервіс Setapp - бібліотеку обраних macOS-додатків від перевірених розробників з доступом за передплатою.

Користувачі Setapp отримають доступ до всіх програм, замість того, щоб купувати кожну програму окремо, як в офіційному сторі Apple.

Вартість фіксована - за $ 9,99 (близько 300 грн) на місяць. Перший місяць користування безкоштовний.

Першу нагороду отримав проект "Setapp". Другу - PatentBot. Тріумфатором конкурсу став додаток Petcube Bites.

На Міжнародному інвестиційному бізнес-форумі "Волинь-Інвест 2018" волинянин Анатолій Харчук показав власну розробку. Він створив транспортний засіб - веломобіль з електричним приводом на чотирьох колесах.

Зараз ви читаєте новину «Які українські стартапи назвали найкращими у 2018 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути