Ексклюзиви
вівторок, 31 березня 2020 10:25

Як коронавірус вплине на продажі електроніки

Як коронавірус вплине на продажі електроніки
Через коронавірус скоротився попит на техніку. Фото asia.nikkei

Коронавірус порушив багато планів цьогоріч, спричинивши припинення виробництва, скасування презентацій та зниження попиту на багато товарів. Аналітики з TrendForce зробили прогнози, на що очікувати ринку електроніки.

Телевізори

Пандемія COVID-19 завдала шкоди телевізійній індустрії, почавши з китайського ринку. Китай у лютому закрив міста, заборонив роботу деяких магазинів, збільшив тривалість свят і обмежив перевезення сушею, повітрям і водою. Ці зміни знизили попит на телевізори. Хоча в березні в Китаї пандемія згасла, в Європі вона триває досі, через це стався обвал фондового ринку в багатьох країнах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Презентували телевізор розмірами з ліжко

Телевізійна індустрія зараз має проблеми, як щодо виробництва, так і попиту. TrendForce знизила прогноз стосовно світових поставок телевізорів в першому кварталі до 44,6 млн одиниць – на 8,6% менше, ніж прогноз до пандемії. Аналогічне скорочення очікується й у другому кварталі – 47,6 млн одиниць, на 7,3% щодо колишніх прогнозів.

Також Олімпійські ігри в Токіо 2020 року і Євро-2020 перенесли на 2021 рік, що послабило попит на телевізори. У зв'язку з цим TrendForce знизила прогноз щодо поставок телевізорів на весь 2020 рік до 205,2 млн одиниць, що на 5,8% менше, ніж 2019 року. Це число також на 6,7% нижче за прогноз TrendForce до пандемії.

Ноутбуки

Через пандемію постраждали виробники в Китаї. TrendForce знизила поставки ноутбуків в I кварталі до 27,9 млн одиниць. Зараз у Китаї виробники поновлюють роботу. Очікується, що поставки матеріалів повернуться до нормальних рівнів у травні.

Загалом, TrendForce знизила прогноз поставок ноутбуків на 2020 рік на 3,5% порівняно з прогнозами без урахування COVID-19 – до 156,7 млн ​​одиниць.

Смартфони

Загальний обсяг продажів смартфонів у світі 2020 року досягне, як очікується, 1,29 млрд штук, що на 7,8% менше, ніж 2019 року. За даними аналітиків, у другій половині 2020 року скорочення попиту на смартфони тільки посилиться.

Індійська компанія Foxconn зупинила виробництво смартфона iPhone Xr. Торік він став найпопулярнішим смартфоном у світі. Через спалах коронавірусу правоохоронці проводять регулярні перевірки на заводах, тому виробництво припинилося.

Зараз ви читаєте новину «Як коронавірус вплине на продажі електроніки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути