Ексклюзиви
середа, 15 листопада 2017 15:10

1000 вкладок водночас: Mozilla випустила надшвидкий браузер

1000 вкладок водночас: Mozilla випустила надшвидкий браузер
Firefox Quantum на 30% легше Chrome Фото: прінтскірн

Нова версія браузера Firefox стала доступна до завантаження. Це найбільше оновлення з моменту появи першої версії.

Оновлений Firefox Quantum вдвічі швидший, ніж його попередник. Розробники розповіли, що браузер в режимі бета-тестування обганяв Google Chrome. При 30 відкритих вкладках він споживає на 30% менше пам'яті, ніж Chrome 61.

"Менша витрата пам'яті означає, що у вашого комп'ютера залишиться більше місця для своєї плавної роботи. Не важливо, відкрили ви 10 або 1000 вкладок, перемикання між вкладками буде швидше, ніж будь-коли", - цитують розробників nv.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засновник Opera запускає новий браузер Vivaldi

Швидкості новій версії додає новий браузерний рушій CSS під назвою Stylo, збільшення пріоритету активної вкладки над фоновою і нова система використання ресурсів ОС, яка вперше з'явилася в Firefox 54.

Крім цього, Firefox Quantum — перша версія браузера із інтерфейсом Photon з квадратними вкладками, новим дизайном меню та комбінованим рядком пошуку та URL. Інтерфейс Photon краще оптимізований для дисплеїв підвищеної роздільної здатності.

Компанія Samsung запустила для смартфонів і планшетів тестування нового браузера, який покращує якість відео. Зазвичай власники сучасних Android-смартфонів і планшетів компанії Samsung використовують браузер Chrome, який встановлений за замовчуванням. Відтепер такі пристрої будуть йти з встановленим новим інтернет браузером Samsung Internet.

Зараз ви читаєте новину «1000 вкладок водночас: Mozilla випустила надшвидкий браузер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути