пʼятниця, 04 березня 2016 12:12

100 днів пробуде над землею повітряна куля NASA

100 днів пробуде над землею повітряна куля NASA

NASA має намір встановити рекорд з найтривалішого польоту повітряної кулі, запущеного в наукових цілях. Як повідомляє "Сіньхуа", запуск кулі в рамках програми агентства nasa's Balloon Program пройде в квітні в Новій Зеландії.

Планується, що куля площею більше 500 кв м перебуватиме в повітрі протягом 100 днів. Важка куля Super Pressure Balloon (SPB) виготовлена з майже 8 га поліетиленової плівки і здатна підніматися на висоту до 33,5 км. Куля полетить у східному напрямку, на її борту знаходитиметься більше тонни обладнання: системи спостереження і зв'язку, наукові прилади. SPB має повністю огинати земну кулю кожні 1-3 тижні, залежно від швидкості вітру в стратосфері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA створить надшвидкісний космічний модем

Попередній рекорд за час цього польоту кулі становив 54 дні. Подовжений маршрут польоту, за розрахунками NASA, дозволить провести більше досліджень, у тому числі в нічний час. В агентстві вважають, що з урахуванням низької собівартості наукові дослідження з використанням повітряного кулі можуть скласти конкуренцію дорогим орбітальним проектів. Побачити цю кулю в небі зможуть в першу чергу жителі Нової Зеландії, Аргентини, Австралії та Південної Африки.

Нагадаємо, фахівці NASA виявили сліди хвиль на супутнику Сатурна.

Зараз ви читаєте новину «100 днів пробуде над землею повітряна куля NASA». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути