пʼятниця, 10 лютого 2012 14:51

Дзеркальний дім в Копенгагені на ніч закривають віконницями
9

Будинок перед реставрацією
Фото: Фото: rasmusbroennum.wordpress.com
Будинок перед реставрацією

На території найбільшого парку в Копенгагені - Феллед (F?lledparken), з'явилася незвичайна визначна пам'ятка - дзеркальний будинок. Будівлю, декоровану з усіх сторін дзеркалами з полірованої нержавіючої сталі, створила студія дизайну та архітектури MLRP.

В основі концепції будинку загальною площею 140 квадратних метрів лежить гра з перспективою, рефлексією і трансформацією. Замість типового замкнутого фасаду тут можна побачити дзеркальні фронтони, які створюють перехід між спорудою і ландшафтом і в яких відображається навколишній парк і дитячий майданчик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американець створив на деревах поселення з 9 будинків

Будинок дзеркальний тільки вдень, коли розчиняються жалюзі. На ніч вікна будівлі закриті, що робить його цілком звичайним. Такими простими засобами архітектори зуміли зробити типову будівлю дивною і унікальною, гармонійно вписавши її в ландшафтну архітектуру нещодавно відреставрованого парку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британець створив "ельфійський" будинок під землею

Парк Феллед закладений в 1906 році ландшафтним архітектором Едвардом Глеселем та інженером О. Нобелем за підтримки адміністрації міста на громадській землі. Тут проводяться численні концерти та фестивалі, Копенгагенський карнавал, гонка на історичних автомобілях і першотравневі демонстрації.

Зараз ви читаєте новину «Дзеркальний дім в Копенгагені на ніч закривають віконницями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути