понеділок, 01 вересня 2008 16:56

Зелений чай захищає клітини головного мозку

Якщо у вас виникли проблеми з пам"яттю, пов"язані з обструктивним апное уві сні, не дивуйтеся, якщо лікар призначить Вам зелений чай.

Обструктивне апное - найбільш поширене порушення дихання уві сні, яке виявляється періодичними його зупинками. Такия стан обумовлює зміни рівня кисню в крові і впливає на стан всіх органів і систем, викликає кисневе голодування головного мозку.

Обструктивне апное уві сні збільшує ризик розвитку артеріальної гіпертензії, інфарктів, інсультів і погіршує стан пам"яті.

Згідно з результатами дослідження, які опубліковані в Американському журналі штучної вентиляції і інтенсивної терапії, антиоксиданти, які містяться в зеленому чаї, здатні поліпшити пам"ять у пацієнтів, що страждають обструктивним апное уві сні. Зелений чай містить речовини під назвою поліфеноли, які захищають клітини головного мозку від нейродегенератівних уражень.

У експерименті учені протягом 2 тижнів періодично обмежували доступ кисню щурам, що було рівносильне обструктивному апное уві сні у людей. Половина щурів отримували нормальну воду, а другій половині в неї додавали поліфеноли із зеленого чаю. Потім вчені оцінювали у щурів здібність до навчання і запам"ятовування. Із завданням краще впоралися ті щури, які отримували поліфеноли.

Учені вважають, що їх відкриття підтверджує вміст в зеленому чаєві речовин, що поліпшують пам"ять у людей, які страждають від обструктивного апное уві сні. Поліфеноли також містяться в багатьох напоях і продуктах, включаючи зелений чай, червоне вино і певні фрукти і овочі, повідомляє Newsland.
Зараз ви читаєте новину «Зелений чай захищає клітини головного мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути