середа, 14 серпня 2013 16:14

Паркан-акваріум із живими рибами - реалізована мрія турецього бізнесмена
9

Фото: Фото: Mehmet Ali G?k?eo?lu/Facebook

Успішний бізнесмен і інженер-топограф з Туреччини Мехмет Алі Гюксеоглу обгородив свою віллу в Чешме, на курорті Ізмір, найдивовижнішим у світі парканом.
Замість звичайної огорожі він поставив акваріум, заповнений сотнями риб та інших морських істот. Тепер його вілла, розташована на березі Егейського моря, приваблює майже тисячу відвідувачів щодня.

Вісім років тому у бізнесмена народилася мрія замінити частину свого паркану гігантським акваріумом, в якому б плавали різні морські мешканці Егейського моря. Він з ентузіазмом взявся за справу, і незабаром найлегша частина задумки - прозорий акваріум, була готова.

Шикарний будинок, в якому 16 років тому вбили Джанні Версаче, може купити росіянин

Складніше було провести 400-метровий трубопровід для постійного постачання акваріума морською водою. Його довелося повністю опустити під землю і протягнути глибоко в Егейське море.

За виконання своєї мрії бізнесмен заплатив 21 тисячу доларів. Крім цих розтрат, щоб захистити своє дітище від вандалів і злодіїв, Мехмету Алі довелося обладнати цілу систему стеження за акваріумом. Відвідувачі можуть дивитися і фотографуватися поруч з ним, але варто комусь з них підійти дуже близько, прозвучить застережливий сигнал.

Зараз ви читаєте новину «Паркан-акваріум із живими рибами - реалізована мрія турецього бізнесмена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути