Ексклюзиви
вівторок, 19 січня 2021 15:53

За життя "випив" 500 літрів латексу – бутафор Вадим Тупчій

За життя "випив" 500 літрів латексу – бутафор Вадим Тупчій
Бутафор Вадим Тупчій використовує у роботі різні матеріали. Фото: "Країна"

Латекс - один із матеріалів, з яким працюють бутафори. Столичний майстер Вадим Тупчій розповів про його переваги та недоліки.

"У різні часи використовував різні матеріали. З латексом познайомився ще за радянських часів. Він мені сподобався. У магазині його купити було неможливо. Але можна було цілком офіційно придбати на "Київгумі". Літрів 500 цього латексу за життя "випив". Він смердючий, тхне аміаком. Попервах страждав, а потім так принюхався, що коли після перерви знову відчував цей запах, одразу поринав у ностальгічні спогади. Тхне, поки рідкий. Це екологічно чистий матеріал, його навіть жувати можна. Але мав один недолік: погано зберігається. Перші пів року живе добре, а потім розсихається або перетворюється на кисіль", - сказав він.

"Я завжди намагався щось майструвати. Мав чуйку й розуміння, як це зробити. Ще студентом робив реквізит для дитячих вистав. У казці Дональда Біссета "Забутий день народження" є персонаж День народження. Він не знає, чий він, сумний сидів під деревом, грав на дудці. Вигадав для нього капелюх у вигляді торту з шістьма свічками і вогниками із тканини. У кінці ми їх мали "загасити" - смикали за ниточки і вогники ховалися. Усе це було зроблено з поролону і картону", - додав він.

Повний текст інтерв'ю з Вадимом Тупчієм читайте в журналі "Країна" від 19 січня.

Зараз ви читаєте новину «За життя "випив" 500 літрів латексу – бутафор Вадим Тупчій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути