Ексклюзиви
середа, 07 квітня 2021 22:44

Власники котів живуть приблизно на 10 років довше за інших
3

Погладжування кішок врівноважує нервову систему і зменшує стреси
Погладжування кішок врівноважує нервову систему і зменшує стреси
Погладжування кішок врівноважує нервову систему і зменшує стреси

Всім відомо, що коти позитивно впливають на самопочуття своїх господарів. Вчені з Берлінського інституту геронтології з'ясували, що люди, які мають кота, живуть в середньому на 10 років довше, аніж інші. Більше того, господарі котів менше хворіють на серцеві недуги. Також медики стверджують, що погладжування котів врівноважує нервову систему і зменшує стреси. Тертя шерстинок одна об одну створюють низькочастотні струми, які заспокоюють больові симптоми.

Заспокоює не тільки погладжування кота, а й його муркотіння. Це ультразвукові хвилі, що заспокійливо впливають на нервову систему. Коти муркочуть у діапазоні спеціальної терапевтичної вібрації – у частоті від 25 до 150 герц. Цей звук підвищує імунітет, адже дуже схожий до того, який використовують при лікуванні ультразвуком.

Перські кішки здатні полегшувати біль у суглобах і симптоми остеохондрозу. Деякі досліди британських вчених показали, що воно позитивно впливає на швидкість загоєння різних травм, а також позбавляє людину від задишки.

Якщо кішка часто лягає на ноги – у господаря низький тиск; на голову – часті головні болі; на ліву лопатку – проблеми із серцем

Медики стверджують, що діти з аутизмом отримують навички взаємодії під час контактування із цими домашніми тваринами. А ще домашній кіт є хорошим особистим психотерапевтом. Йому можна розповісти все, що відбулося протягом дня, а він в свою чергу чемно вислухає.

Кішки дуже добре відчувають проблемні місця організму свого господаря. Це можна прослідкувати за тим, куди вмощується домашній улюбленець. Якщо кішка часто лягає на ноги – у господаря низький тиск; на голову – часті головні болі; на ліву лопатку – проблеми із серцем.

На думку езотериків, людину наповнюють різні види енергії. Хвороби, поганий настрій, щоденні непорозуміння спричиняють їхній дисбаланс. Коти стабілізують внутрішню енергію господаря і цим дарують хороше самопочуття. Коти дуже добре відчувають позитивну та негативну енергетику в домі. Недаремно в нову оселю першим потрібно впускати кота, а ліжко варто ставити там, де вперше ляже кіт. Спеціалісти з містичних знань впевнені, що ці тварини ще й очищують будинок від негативної енергетики, можуть бачити привидів та інше неосяжне людському оку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кішка в зубах принесла до ветеринарів хворих кошенят: щемливе відео

Поведінку кота дуже важко зрозуміти, особливо тоді, коли його дії є дуже дивними. Але всі вони мають певне пояснення. Наприклад, якщо домашній улюбленець ходить за вами, то він це робить, щоб контролювати ваші дії. Тертись об свого господаря коти звикли не просто так. Такі прояви ніжності покликані помітити свою територію. Кішка обмінюється з господарем запахами і точно знає, що з вами можна дружити. До речі, так роблять коти і між собою. Догляд за своєю шерстю дуже заспокоює кота, тому цим він займається й коли дещо обмірковує. Для людей дуже дивно, коли кішка приносить свою здобич і ставить біля господаря. Та це всього лиш подарунок, який свідчить про турботу.

Домашні коти – це єдиний різновид котячих, хто тримає звіст вертикально при ходьбі.

За емоції у котів відповідають ті самі мозкові центри, що й у людей.

Найстарша кішка в світі померла у віці 36 років. Puss проживала в англійській сім'ї.

Найбільш котячою країною вважається Австралія.

Тремтіння хвоста – це найбільший прояв любові, який може продемонструвати ваш кіт.

Ніс у кішки настільки ж унікальний, як і відбиток пальця у людини.

Нормальна температура тіла кішки – 38 градусів.

Коти дуже гарно стрибають у висоту. Більше того, їхній стрибок може вп'ятеро перевищувати їхній ріст.

Найбільшою кішкою вважають амурського тигра, який може вирости більше ніж на 3 м у довжину.

Зараз ви читаєте новину «Власники котів живуть приблизно на 10 років довше за інших». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути