пʼятниця, 02 травня 2008 18:06

Вітаміни здатні захистити від туберкульозу

Вітаміни здатні захистити від туберкульозу

Включення вітамінних мікроелементів у продукти і харчові добавки скорочує ризики розвитку туберкульозу, повідомляють медики Університету Гарварду /США/.

Лікарі знали, що незбалансоване харчування шкодить імунній системі і піддає організм небезпеці зараження різними інфекціями. Фахівці вирішили перевірити ефекти доповнення щоденної дієти вітамінами А, В, С, Е і селену серед 887 людей в Танзанії.

Було доведено, що вітаміни запобігають дії дихальних бактерій, а також зменшують вірогідність невропатії /пошкодження периферичних нервів/ на 57%. Дослідники відзначили, що регулярний прийом вітамінів сприяв підвищенню рівнів певних клітин, CD3 і CD4, важливих для правильної імунної відповіді тіла на зовнішні інфекції. Крім того передбачається, що збагачення дієти вітамінами може поліпшити результати антиретровіральної терапії у ВІЛ-пацієнтів, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Вітаміни здатні захистити від туберкульозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути