Ексклюзиви
неділя, 02 вересня 2018 17:48

Виступ українського пілота визнали "родзинкою" європейського авіашоу

Виступ українського пілота визнали "родзинкою" європейського авіашоу
Фігури вищого пілотажу у виконанні Олександра Оксанченка на винищувачі Су-27 назвали "родзинкою" авіаційного фестивалю у Чехії Фото: Цензор.НЕТ

Фігури вищого пілотажу у виконанні українського винищувача назвали "родзинкою" авіаційного фестивалю у Чехії.

Такого ж значення надали акробатичному виступу пілотажної групи Baltic Bees з Латвії з літаками L-39 С Albatros. Про це повідомляється на сайті заходу.

Винищувач Су-27 пілотує полковник Олександр Оксанченко. Торік він отримав на CIAF-2017 трофей "За бездоганний найкращий динамічний показ", а роком раніше також був визнаний найкращим за виконання фігур вищого пілотажу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські льотчики ефектно виступили на міжнародному авіашоу в Польщі

Окрім Су-27, у міжнародному авіаційному фестивалі Czech International Air Fest-2018 бере участь український транспортник Іл-76. Всього у заході задіяно чотири десятки військових і цивільних літаків і вертольотів, включаючи історичні екземпляри, з восьми країн: Чехії, України, Великої Британії, Угорщини, Німеччини, Латвії, Польщі, Словенії і Сербії.

CIAF - найбільше авіашоу і водночас конкурс найкращих військових бойових літаків у Чехії. В аеропорту Градеца Кралове щороку на початку вересня представлено турбогвинтові літаки і вертольоти, винищувачі і штурмовики. Свою льотну майстерність тут продемонструють військові і цивільні льотчики, військово-повітряні сили й акробатичні групи. Шоу проводиться з 1993 року.

Зараз ви читаєте новину «Виступ українського пілота визнали "родзинкою" європейського авіашоу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути