Ексклюзиви
понеділок, 14 квітня 2008 13:47

Вишнева дієта корисна для серця і стрункої талії

Щурі, які харчувалися їжею з високим вмістом жиру і одночасно отримували як десерт вишню, не набирали так багато ваги, як щури, що не з"їдали ці фрукти. До того ж, вміст холестеролу і тригліцериду в крові у першої групи був нижчий, ніж у другої.

Результати цього дослідження були представлені на конференції з експериментальної біології 2008 в Сан-Дієго, Каліфорнія, групою Центру серцево-судинної хірургії університету Мічігану (ExperimentalBiology 2008 meetinginSanDiego, CA).

Результати експериментів підтвердили, що щурі, що регулярно отримували в їжу червоні вишні, не тільки мали низький рівень холестеролу і цукру в крові, менші жирові відкладення в області живота.

Поки що рано затверджувати, чи буде дієта, що включає вишню мати такі ж результати в людському організмі, але учені готові приступити до пілотної фази клінічних досліджень вже цією навесні. Вони відзначають, що якщо людина хоче пройти такий же курс дієти, який пройшли щурі під час експерименту, вона повинен з"їдати не менше одного кілограма вишні щоденно.

І цілком імовірно, що не тільки лінія талії стане виразнішою, але разом із зайвим жиром підуть серцево-судинні проблеми, зменшиться запалення, покращиться настрій, повідомляє Здоров"я України.

Зараз ви читаєте новину «Вишнева дієта корисна для серця і стрункої талії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути