Ексклюзиви
четвер, 20 червня 2013 15:17

У Ташкенті фарбують ялинки, які не витримують спекотного клімату

У Ташкенті зайнялися фарбуванням ялинок, пожовклих від спекотної погоди. Про це повідомляє Podrobno.uz. За інформацією джерела, дерева фарбують аерозольною фарбою насиченого голубувато-зеленого кольору. Як розповіли робітники, на одне велике дерево йде близько шести балончиків фарби.

Місцевий сайт Uzmetronom, коментуючи подію, висловив припущення, що міська влада згадали про досвід Туркестанського військового округу, у частинах якого зеленою фарбою влітку покривали траву на території, прилеглій до плацу.

Справа у тому, що в Ташкенті протягом останніх років йде планомірна посадка ялин, якими замінюються чинари та інші листяні дерева, що "сторіччями рятували місцеве населення від сильної спеки". Хвойні породи при цьому сохнуть і не приживаються (хоча від сонця їх навіть спеціально накривають тентами). Але посадка ялин, як відзначає агентство, триває "із завидною завзятістю".

У народі ходять чутки, що ялинка-улюблене дерево президента країни Іслама Карімова. На надмірну любов влади до хвойних дерев нещодавно відреагували місцеві художники-концептуалісти, які влаштували в Ташкенті виставку під назвою "Моє улюблене дерево". Серед іншого там була представлена ??інсталяція під назвою "Тіло Іслама Абдуганієвича Карімова". Вона представляла собою зелені печива, виліплені у формі ялинок, які пропонувалися відвідувачам.

Зараз ви читаєте новину «У Ташкенті фарбують ялинки, які не витримують спекотного клімату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути