Учені з Барселонського університету (Іспанія) за наслідками проведеного ними дослідження встановили, що солодка кава покращує роботу мозку більшою мірою, аніж кава і цукор окремо.
На думку дослідників, кожен з них підсилює ефект іншого на функції мозку, такі, як рівень уваги і робоча пам'ять, пише The Daily Mail.
Під час дослідження, звіт про яке опублікований в журналі Human Psychopharmacology: Clinical and Experimental, учені провели сканування голови у 40 добровольців після того, як вони: випили каву з цукром; випили каву без цукру; просто з'їли цукор; випили простої води.
"Ці дві речовини удосконалюють пізнавальну активність, збільшуючи ефективність двох областей мозку, відповідальних за увагу і пам'ять", - повідомив керівник дослідження доктор Джозеп Серра Грабулоза.
"Ефект на мозок вищий внаслідок дії обох речовин відразу, оскільки в цьому випадку потрібно менше ресурсів для виробництва того ж рівня роботи, ніж коли добровольці споживають тільки кофеїн, глюкозу або воду", - додав учений.
Таким чином, любителі кави без цукру отримають більше користі від напою, якщо питимуть його уприкуску з чим-небудь солодким.
Коментарі