середа, 07 листопада 2018 14:22

Вчені розкритикували зйомку ведмежати, яке ледь не загинуло

Вчені розкритикували зйомку ведмежати, яке ледь не загинуло
Ведмежа намагалося видертися засніженою горою до матері. Фото: скріншот

Вчені розкритикували зйомку з дрона в дикій природі після невдалої спроби ведмежати видертися до матері засніженою горою.

Відеоролик став вірусним у соцмережах. На думку експертів, це могло завершитися трагедією для тварини, повідомляє Вusiness Insider.

У віральному відео ведмежа намагається заповзти на гору, але постійно сповзає донизу. Після кількох спроб дитинча все ж вилізло до матері нагору. На кадрах видно, що ведмедиця кілька разів лякалася дрону.

Деякі користувачі захоплювалися ведмежам, інші ж обурювалися. До них приєдналися і захисники природи. Вони підозрюють, що піднятися на гору тварині заважав шум безпілотника, за допомогою якого їх знімали.

"Переслідування тварин заради фотографій чи відео ніколи не буде виправданим. Поважайте тварин, залишаючи їм простір і не поширюйте відео, де вони перебувають у небезпеці чи біді просто тому, що захотіли зробити вірусне відео", - заявила палеоеколог і доцент кафедри кліматології в Університеті штату Мен в США Жаклін Гілл.

Дрони - потужний інструмент для документування та вивчення дикої природи світу. За останні кілька років безпілотники стали незамінним інструментом для великої кількості наукових проектів, пов'язаних із дикою природою та біорізноманіттям.

Однак науковці закликають не використовувати їх бездумно. Дрони можуть бути гучними, чим лякають тварин. Дослідження, опубліковані 2015-го про чорних ведмедів у північно-західній частині Міннесоти, показали, що дрони збільшують частоту серцевих скорочень ведмедів на 123 удари на хвилину.

Повітряні безпілотні літальні апарати можуть створювати тіні, схожі на хижих птахів, чим також можуть злякати тварин.

Зараз ви читаєте новину «Вчені розкритикували зйомку ведмежати, яке ледь не загинуло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути