Ексклюзиви
вівторок, 20 січня 2009 15:45

Терористи вбиватимуть за допомогою бойових жуків - учені

Терористи вбиватимуть за допомогою бойових жуків - учені

У США вийшла книга під інтригуючою назвою "Шестилапі солдати". Професор Джефрі Локвуд описав в ній жахливі наслідки ідеї, яку можуть почати реалізовувати терористи, - використовувати комах як зброю масового ураження.

На думку автора, терористам в цьому випадку навіть не знадобляться лабораторії для проведення наукових розробок. Екстремісти можуть відловлювати комах в Африці або Азії, заражати їх, заставляючи кусати хворих тварин, після чого нацьковувати бліх або жуків на людей. Зокрема, Джеффрі Локвуд описує жахливу картину, в якій підіслана терористка підкидає на станцію метрополітену банку з-під газованої води, повну заражених бубонною чумою бліх. Голодні комахи тут же починають кусати тисячі своїх жертв.

На думку професора, саме щось подібне чекає західні країни, якщо вони продовжать безтурботно відноситися до цієї проблеми.

Як пише професор, дивні випадки епідемій вже зафіксовані в недавній час. Так, в 1999 році спалах лихоманки Західного Ніла, що розноситься комахами, забрав життя майже 700 людей. Тоді деякі висловлювали безумні, на перший погляд, ідеї, про те, що за епідемією стояв іракський диктатор Саддам Хусейн.

У жовтні тайванські спецслужби заявили, що епідемія атипової пневмонії була тестом китайської біозброї. Не дивлячись на те, що сам професор не вірить в це, він нагадує, що в багатьох країн, зокрема, і в Росії, є штами смертоносних захворювань.

Нагадаємо, що на початку грудня минулого року новообраного президента США Барака Обаму, інавгурація якого пройде 20 січня в США, попереджали про можливість біологічної атаки терористів. За даними комісії з протидії тероризму і поширенню ядерної зброї, атака може статися до 2013 року, і проведуть її терористи, найімовірніше, ті, що проходять підготовку в Пакистані, повідомляє NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Терористи вбиватимуть за допомогою бойових жуків - учені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути