середа, 18 травня 2011 12:24

Sony винайшла "літаючий аватар" для віддаленого управління офісними працівниками

Sony винайшла "літаючий аватар" для віддаленого управління офісними працівниками

У Японії інженерами компанії Sony винайдено пристрій для віддаленого управління офісними працівниками, неофіційно названий "літаючим аватаром".

Пристрій являє собою невеликий, шириною близько 1 м, дирижабль, який переміщується у повітрі за допомогою пропелерів і дистанційно управляється начальником за допомогою вебкамери і бездротового зв'язку.

За допомогою пристрою боси компаній зможуть не тільки стежити за обстановкою у офісах, але і спроектувати власний портрет на поверхню балона, забезпечивши таким чином "ефект присутності".

Як повідомляється, проекти подібної "дистанційної присутності" в офісах розробляються вже давно. Зокрема, американською компанією Anybots було створено робота - пристрій на колесах, що нагадує трохи модернізованого персонажа мультфільму "ВАЛЛ-І ".

Однак перевага "літаючого аватара" в тому, що для нього немає ніяких перешкод. Він пересувається у повітрі, таким чином, йому не заважають сходи, які поки що важко подолати роботам.

Нагадаємо, дослідники з токійського Університету електрокомунікацій продемонстрували пристрій для імітації поцілунків. З його допомогою "поцілуватися" можуть двоє інтернет-користувачів, що знаходяться на відстані один від одного.

Зараз ви читаєте новину «Sony винайшла "літаючий аватар" для віддаленого управління офісними працівниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути